Favorit i repris: #blogg24

Jag startade denna blogg i december 2014 tack vare #blogg24. Tanken med #blogg24 är att blogga varje dag från första december till julafton, vilket både är ett jättebra idé och skitdålig timing. Förra gången var det verkligen förlösande (bebis nr 2 kom dock inte förrän i april 2015) att komma igång med bloggandet genom #blogg24. Jag fick möjlighet (att tvinga mig själv) att producera innehåll varje dag, vilket i sin tur gjorde att jag tog mig för att skriva om ämnen som jag nog inte annars skulle gjort. Jultemat är tacksamt att knyta an till när kreativiteten tryter.

Resultat från #blogg24 från 2014

Jag blir riktigt glad när jag tittar igenom alla inlägg som jag skrev då, mycket eftersom det var en startpunkt för roliga projekt och samarbeten som blivit av sedan dess. Några av mina favoritinlägg från december 2014 är:

En sak som slår mig när jag ser det jag skrev i december 2014 är hur mycket som hänt sedan dess. Förutom en hel del föräldraledighet har jag tillsammans med flera andra kört Geek Girl Mini-träffar i Malmö i nästan två år, när jag startade bloggen hade vi inte ens haft vår första planeringsträff. Ett av blogginläggen som jag skrev då, Att använda öppna data i skolan, blev sedan ett eget litet Vinnova-projekt med en egen blogg: oppnadataiskolan.se. Och i våras hade Karin Nygårds och jag pengar från Internetfonden för att skapa geekgirlmini.se.

Årets omgång av #blogg24

Detta året tänker jag göra en mer ”utsmetad” version av #blogg24: min ambition är att publicera ett inlägg om dagen, men alla inlägg kommer inte att hamna på min egen blogg. Jag vill ta möjligheten att ta tag i några inlägg som blivit liggande på geekgirlmini.se och oppnadataiskolan.se också. Mest ser jag fram emot att ta upp teman som jag började skriva om för två år sedan, och att inte bara skriva om dem utan också prova att bygga själv. Jag hoppas även att ta mig tid att koppla kod och making till lärande. Mer kod och making åt barnen, och så lek och skapande så att det blir över åt oss stora också. Mot julafton!

Uppdatering efter julen:
Hur gick det då? Tre inlägg på mariefriberger.se och fyra inlägg på geekgirlmini.se. Långt ifrån målet med ett inlägg om dagen. Ska man köra en så hög frekvens på inlägg är ett stort inlägg om att skriva ut pepparkaksmått en dålig idé (om man även vill göra andra saker). Å andra sidan hade det inlägget eventuellt gjort sig väl som mindre inlägg också.  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.