Primo – programmering för de yngsta

Den här upptäckte jag för bara någon vecka sedan och blev kär direkt! Primo lär yngre barn en av grunderna i programmering – att logiskt sätta samman sekvenser – genom att använda fyra typer av klossar, med olika färg och form. Målet är att guida en leende robot till sitt mål (dess hem) genom att placera klossarna i en fungerande ordning i en ”gränssnittslåda”.

Vad är det då som gjorde att jag föll för Primo?

  • Den ger en tydlig inbyggd visualisering av instruktionen (till skillnad från till exempel Bee Bot) – vilket jag tänker mig bland annat underlättar felsökning.
  • Man kan lägga till en funktion, så att ett visst mönster kan upprepas flera gånger.
  • Det är något visst med att den är gjord i trä.
  • Den är open source och bygger på Arduino – så jag kan bygga en egen. Instruktionerna har ett intressant bakgrundsavsnitt också. Jag kommer att behöva lära mig lite nya skills för att bygga en, men en utmärkt anledning att bli medlem i Fabriken på Stpln.

Man kan så klart även köpa en färdig. Den kostar drygt 200 euro och levereras i början av nästa år  (det verkar som att de som deltog i deras Kickstarter inte har fått sina ännu).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.