Summering av #blogg24

Så har jag kommit till det tjugofjärde inlägget, sista inlägget för denna ”säsong”. En dag för sent eftersom det återigen blev vård av sjukt barn den 23/12 och eftersom jag prioriterade julfirande med familjen framför detta inlägg. Gav mig själv en ”deadline extension” (alla som någonsin skickat in något till en akademisk konferens, i alla fall inom datavetenskap, är mer än bekanta med detta) på det sista inlägget.

Summering av bloggens första tid

En del av idéerna jag spånade fram innan bloggen började.

En del av idéerna jag spånade fram innan bloggen började.

Att vara med i #blogg24 har lett till att min nystartade blog nu har 24 inlägg och mer text än vad jag nog hade föreställt mig när jag påbörjade den för mindre än en månad sedan. Att publicera något varje dag har tvingat mig att släppa saker innan de känns färdiga, vilket jag tror på det stora hela är bra. Jag började bloggen med att lista möjliga inlägg, där jag har en del kvar och en del idéer tillkom.

De två klart mest lästa inläggen var det om aktiviteter kopplade till kodtimmen och programmering som julpyssel. De minst lästa inläggen är de allra tidigaste och det från den 23/12, om varför programmering är roligt och svårt, som jag ännu inte hunnit dela.

Målgruppen?

Målgruppen för mina inlägg har nog varierat mer än vad jag tänkt mig. Jag är mest intresserad av att nå lärare som har eller vill ha kodaktiviteter som en del av sin undervisning, men jag har inte hunnit skriva så mycket praktiskt om detta. En del av mina inlägg har nog snarare haft karaktären av datalogisk allmänbildning, andra har nog snarast varit intressanta för de som redan arbetar aktivt för att kod och datalogiskt tänkande ska få en tydligare roll i skolan. Får se hur detta utvecklar sig framöver och om dessa kan samexistera.

Vad som förvånat mig

Så här ser det ut när jag pratar med mig själv, eller när fotoströmmen inte kommer igång tillräckligt fort.

Så här ser det ut när jag pratar med mig själv, eller när fotoströmmen inte kommer igång tillräckligt fort.

Jag har blivit glatt överraskad av hur mycket text och tankar det blivit. Det var detta som jag hoppats skulle vara resultatet av att tvinga mig att skriva varje dag under en halvlång tid (jag är däremot inte säker på att jag hade lyckats med, eller orkat #blogg100, dvs att blogga 100 dagar i rad), men på denna punkten blev det nog bättre än jag väntat. Är däremot förvånad över antalet inlägg jag vågat släppa utan någon vidare korrläsning.

Mina tidsuppskattningar för inläggen har sällan stämt – inlägg som jag trodde skulle gå fort (som att ”bara” sammanställa projekt/länkar kring ett tema) har ofta tagit förhållandevis lång tid, och ett fåtal som jag trott skulle ta mycket tid gick rätt fort (främst sådana som jag skrev från eget huvud och sedan inte redigerade värst mycket).

Det som blivit minst som jag väntat mig är hur många kvällar jag suttit och skrivit inlägg, eftersom dottern varit så sjuk under december. Den myckna sjukligheten, sammantaget med att jag inte varit sugen på att skriva ett alltför hastigt inlägg för att få upp något på rätt dag, har gjort att jag skrivit två inlägg ”dagen efter” och bakåtdaterat dem (friheter man tar sig med nystartade bloggar), och att det sista inlägget, dagens, kommer på juldagen och inte julafton.

Framåt

Ser nu fram emot en kortare bloggpaus innan jag fortsätter skrivandet. Högt upp på listan ligger fler inlägg om datalogiskt tänkande, där jag inte hann lika långt som jag tänkt. Tills dess, god fortsättning!

snowy-oaks

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.